HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Shea Yağı Nedir?

16-12-2021 16:34
Shea Yağı Nedir?

Shea Yağı Nedir?

Shea yağı Shea Ağacı bitkisinin fındıklarından yapılır. Aslında katı halde bulunur. Kirli beyaz ve griye yakın bir rengi vardır. Shea ağaçlarının büyük çoğunluğu Batı Afrika’dadır ve dünya geneline buradan ihraç edilir. Bu yağ, kozmetik sektöründe uzun yıllardır yaygın olarak kullanılan bir yağdır. 

Shea yağı ne işe yarar?

Shea yağı içerdiği vitamin ve yağ asitleri ile cildi yatıştırır. Aynı zamanda cildi nemlendirmeye ve yumuşatmaya da yarar. El, tırnak, dudak ve cilt bakımında kullanılır. Tereyağı kıvamındadır.

Shea yağının faydaları nelerdir?

Shea yağı cilt ve saçı besler, nemlendirir. Doğal bir nemlendiricidir. İçeriğinde Shea yağı bulunan ürünler günlük kullanıma elverişlilerdir. İçerdiği yağ asitleri vücut sıcaklığında kolayca eridiklerinden hızlıca emilirler. Cildi nemlendirmek için idealdir. Kuru ve hassastan karmaya her türlü cilt yapısına uygundur. Başka bir olumlu tarafı ise zararlı güneş ışınları ile cilt arasında bir bariyer görevi görmesidir. Çevresel faktörlerin cilde olumsuz etkilerini de indirger. Zamanla üretimi azalan kolajenin üretimini arttırır ve destekler. Ciltteki renk eşitsizliklerini azaltmaya yardımcı olur.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.